Круглий стіл присвячений Дню утворення Євросоюзу

11 листопада в Академії Державної пенітенціарної служби на платформі ZOOM відбувся круглий стіл, присвячений Дню утворення Євросоюзу.

У заході взяли участь студенти й викладачі Академії Державної пенітенціарної служби. Організатором заходу стала кафедра теорії та історії держави і права, конституційного права.

Круглий стіл мав на меті розгляд історії виникнення та принципи права Євросоюзу, а також стан процесу інтеграції України до Євросоюзу.

Учасники круглого столу творчо й різнопланово підготувалися й присвятили свої виступи ролі та значенню політики Євросоюзу в сучасному розвитку України, розкрили зміст ідеї розвитку європейської політики сусідства, приділили увагу правам людини в Європейському Союзі, визначили роль і місце європейського права в правовій системі України, охарактеризували етапи інтеграції законодавства України до ЄС, висвітлили історію виникнення та систему цінностей у правовій системі Євросоюзу, дали характеристику інститутів ЄС, розкрили поняття, ознаки й принципи права Європейського Союзу, охарактеризували установчі акти й законодавчий процес у ЄС, етапи розвитку Шенгенського права, розповіли про історію відносин України з Європейським Союзом.

Круглий стіл провели в невимушеній атмосфері обговорення та жвавої дискусії.

Наприкінці круглого столу організатори заходу подякували всім учасникам, побажала мирного неба і подальших успіхів.