Навчальний міжнародний проєкт «Civil Stage»

З 25 жовтня по 3 листопада курсант 4-го курсу, один із членів молодіжного наукового товариства Академії, голова самоврядування Васильченко О. С. взяв участь у першому етапі навчального проєкту «Civil Stage» за підтримки Erasmus Plus.

Сам проєкт складається з трьох етапів: перший – Тбілісі, Грузія; другий – реалізація власного проєкту в Україні та 3-й відбудеться у квітні в Нідерландах.

Перший був насичений тренінгами з фасилітації, прав людини, роботою з групою та розподілом ролей під час виконання завдань у команді. Надзвичайно цікавим елементом проекту був театр імпровізацій, коли кожний учасник завдяки своїй фантазії вигадує різні ситуації і, кооперуючись у процес ігри з іншими учасниками, створює повноцінну картину/історію. Фінальним акордом 1-го етапу став форум-театр. 3 групи, 3 проблеми, 10 країн, 25 осіб – усіх об’єднувала одна мета. Це показати людям наявні проблеми та змінити стереотипне і «тунельне» бачення людей.

Цікаво, що саме з України було найбільше заявок на участь, а відібрано було лише 3 людини. Приємно, що одним з учасників став саме курсант нашої Академії.