Урочистий випуск 2021 Академії ДПтС

18 червня 2021 року біля Пагорбу Слави міста Чернігова відбувся вже шостий випуск молодих фахівців Академії Державної пенітенціарної служби.

Привітали молодих офіцерів і вручили їм дипломи почесні гості – державний секретар Міністерства юстиції України Олена Богачова, заступник міністра юстиції України Віталій Василик, заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць, заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Олена Дума, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, голова Чернігівського відділення Національного олімпійського комітету України Валерій Куліч, голова ДПТС України 2014–2016 років, почесний професор Академії Володимир Палагнюк, настоятель Катерининської церкви отець Роман, представники Державної кримінально-виконавчої служби України, Збройних сил України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України, Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, Управління освіти і науки в Чернігівській області.

Олена Богачова, державний секретар Міністерства юстиції України, звернулась до випускників з такими словами: «Вітаю вас з визначним днем у житті кожного. З днем закінчення Академії, потужного закладу вищої освіти з багаторічною історією. Хочу, щоб період навчання ви згадували з приємністю протягом усього вашого життя. Пишаюсь тим, що Академія, як єдиний заклад Міністерства юстиції, активно розвивається, використовує сучасні засоби для навчання, має необхідні ліцензії і готує таких прекрасних випускників, яких ми бачимо сьогодні перед собою. Хочу побажати вам удачі й легкого шляху, світло майбутнього і всього найкращого».

Заступник міністра юстиції Віталій Василик зауважив: «Вам, напевно, як не одному з випусків пощастило в тій частині, що ви бачите за день, за тиждень, за місяць, як змінюються обставини, змінюються вимоги, змінюються підходи. Для нас, і для вас такі зміни і такі виклики – це можливість проявити себе! Хочу побажати вам, незважаючи на те, що ви офіцери й обмежені статутними правилами низкою інших норм, щоб ви їх дотримувались й цінували, але разом з тим, щоб ви мали здорову конкуренцію та змагалися. Бажаю вам зробити гідну кар’єру, щоб ви ніколи не пошкодували стосовно обраного шляху. Як представники Міністерства, ми робитимемо все для того, щоб ви лишалися в системі».

Заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць наголосила: «Вітаю вас з першим кроком у доросле життя і хочу побажати вам одну річ – вміти будувати стосунки з людьми. Вас потім розведе життя і ви будете служити Україні кожен на своєму місці. Але люди, з якими ви навчалися, люди, які вас навчали, і ті, з ким ви будете працювати в майбутньому, це саме ті люди, з якими лише об’єднуючись і вміючи комунікувати, будувати зв’язки, ви зможете розвивати нашу країну якнайкраще».

Цього дня дипломи про закінчення Академії ДПтС отримали 171 випускник, з яких 101 курсант та 70 студентів і слухачів, що отримали дипломи зі спеціальностей «Право» і «Психологія».

Вручення дипломів є знаменною подією в житті кожного випускника та закарбується в історії Академії.

За вже усталеною традицією присутні вшанували світлу пам’ять полеглих у боях за волю, свободу і незалежність України – до Монумента Слави на Болдиній горі курсанти встановили великий кошик із квітами. Прозвучав військовий салют.

Святкового настрою учасникам цього заходу додали дефіле військового оркестру й чарівний вальс випускників. Фінальним акордом стало проходження урочистим маршем та фотографування з почесними гостями.