Круглий стіл  «Голодомор  1932  –  1933рр.: незламні»

Курсанти першого курсу юридичного факультету Академії Державної пенітенціарної служби під керівництвом доцента кафедри економіки та соціальних дисциплін, підполковника внутрішньої служби Попружної А.В. взяли участь у круглому столі «Голодомор 1932–1933 рр.: незламні» до 85-ї річниці вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932–1933 років, що відбувся в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка.

Провідні історики та краєзнавці Чернігова обговорювали причини Голодомору 1932–1933 рр., чисельність жертв трагедії в УРСР та Чернігівській області зокрема, ознаки штучного планування голоду, особливості світового визнання трагедії 1932–1933 рр. геноцидом українського народу.

Про особливості визнання Голодомору 1932–1933 рр. у рамках таких міжнародних організацій, як Рада Європи, Європарламент, ОБСЄ, Рада з прав людини ООН доповіла курсант Сотник Катерина, а курсант Анна Середа наголосила на тому, що Голодомор – це не винятково українське питання, це мільйони людей, знищених у мирний час у центрі Європи, відтак, без належної його оцінки в історичному, соціологічному, правовому і політичному аспектах, неможливо сьогодні уявити історію Європи ХХ ст., збагнути сутність тоталітаризму.