Правовий форум-театр «Насилля: сила чи безсилля?»

Науково-педагогічними працівниками кафедри теорії та історії держави і права, конституційного права проведено правовий форум-театр «Насилля: сила чи безсилля?» з метою долучитися до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Акторами виступили курсанти юридичного факультету та факультету пробації Академії.

Активісти ГО «МАRТ» Наталія Шляхтур, Michael Kelly та Марина Забара ознайомили учасників зі світовою статистикою щодо проявів насильства, з ситуацією в Україні, та зі становищем в Чернігові (за 2016 рік в нашому місті зафіксовано 37 випадків насилля над дітьми, 717 випадків звернень жертв домашнього насилля, з них 693 – жінок, 24 – чоловіків).

За словами голови обласної організації Спілки жінок Чернігівщини Ірини Дорожкіної, жахлива статистка зростання випадків насилля змушує привернути увагу громадськості до цієї проблем задля протистояння насильству; захисту прав жінок та дітей в Україні, які найбільше потерпають від тиранів; формування нетерпимого ставлення в суспільстві щодо насильства.

Курсанти охоче долучилися до інтерактивних вправ, які підготували тренери, зокрема, отримавши  сценарії  конкретних випадків з життя, в яких сталося або могло статися насилля. Курсантам-акторам необхідно було самостійно вирішити, як вчинити в тій чи іншій ситуації після обговорення у колі, а вихід презентувати у рольовій формі.

Форум-театр як оригінальний метод інтерактивного спілкування під час навчання дає змогу знайти, зіграти, «прожити» складні життєві ситуації та отримати досвід активної громадської позиції.

Кафедра теорії та історії держави і права, конституційного права