ПАУ на конференції «Technology in Corrections – 2024»

Глобальна конференція «Технології у виправних установах» (TIC 2024) відбулася з 21 по 24 квітня у м. Стамбул (Туреччина). Від Пенітенціарної академії України у цій важливій міжнародній події взяли участь начальник сектору забезпечення якості вищої освіти В’ячеслав Нестеренко і старший викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки Олександр Кузнєцов.

Організатори заходу – Міжнародна асоціація пенітенціарних установі в’язниць (ICPA) та Європейська організація пенітенціарних і виправних служб (EuroPris). На конференцію запросили делегатів з 63 країн світу для обговорення актуальних питань у сфері цифрової реабілітації та впровадження передових технологій у пенітенціарних установах.

Захід мав на меті створити сприятливе середовище для спілкування експертів у сфері технологій у виправній сфері, щоб обмін ідеями та співпраця сприяли розробці інноваційних цифрових рішень для використання у виправних установах. Особливу увагу під час конференції зосередили довкола питань професіоналізації та ефективності виправлення, підготовки до повернення в суспільство в умовах постійної цифрової трансформації. Учасники обговорили важливі аспекти безпеки й відповідального впровадження цифрових технологій з урахуванням нових викликів сучасного суспільства (радикалізація, організована злочинність, кіберзлочинність).

Цей захід відкриває нові можливості для міжнародного стажування, підвищення кваліфікації працівників Академії у співпраці з такими організаціями та проєктами, як:

ICPA
IPS ICJS
CorrectionsOneGrants
Prison Officers for the 21st century
UNICRI

Дякуємо делегаціям усіх країн за відкритість до співпраці в напрямах цифрової реабілітації засуджених та впровадженні передових технологій у пенітенціарних закладах України.