Засідання колегії Департаменту з питань виконання кримінальних покарань

Про результати та підсумки діяльності Державної кримінально-виконавчої служби України у 2023 році, спрямованої на виконання Стратегії реформування системи виконання покарань, говорили на розширеному засіданні колегії Департаменту з питань виконання кримінальних покарань, яке відбулося 5 грудня.

У роботі колегії взяли участь заступниця Міністра юстиції Олена ВИСОЦЬКА, керівництво Департаменту, Генеральна дирекція ДКВС України, Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України, Пробація України Probation in Ukraine, Пенітенціарна академія України, міжрегіональні управління та установи виконання покарань.

Забезпечення ефективної та якісної підготовки співробітників пенітенціарної системи – одне з основних питань Стратегії реформування. Саме тому на Пенітенціарну академію України як на єдиний заклад вищої освіти України, що займається підготовкою працівників для системи ДКВС, покладається важлива місія і велика відповідальність. Головним завданням ПАУ є якісна підготовка фахівців нової формації, навички яких дозволятимуть ефективно виконувати свою роботу відповідно до викликів сучасності.

Про кроки на шляху до модернізації та результати роботи Пенітенціарної академії України за поточний рік на засіданні звітувала в.о. ректора Юлія ПЕТРОВСЬКА, яка наголосила на нових здобутках в напрямі міжнародної діяльності та успіхах із впровадження інноваційних технологій в освітній процес.

В планах модернізації Пенітенціарної академії України на майбутній рік — серйозне удосконалення освітнього процесу, що передбачає низку напрямів роботи, зокрема: розвиток наукової та міжнародної діяльності, посилення академічних обмінів; дотримання безпекових питань та високої якості надання освітніх послуг; посилення діджиталізації та цифровізації освітнього процесу; забезпечення якісного вивчення, викладання та використання англійської мови серед викладачів та здобувачів вищої освіти ПАУ; дотримання стандартів використання державної мови в освітньому та загальноакадемічному просторі ПАУ, а також продовження тісної співпраці з керівниками органів та установ кримінально-виконавчої системи в напрямі вдосконалення в їхній роботі управлінських та комунікативних компетентностей.

Процес реформування системи виконання покарань – це злагоджена й цілеспрямована робота кожної установи та організації, скерована на розбудову України як європейської цивілізованої держави.