Цикл тренінгів для майбутніх фахівців-правоохоронців

Круглий стіл з елементами практичних кейсів на тему «Актуальні проблеми та особливості комунікативної діяльності правоохоронців» відбувся 30 листопада. Цей захід як підсумок завершення циклу тренінгів для майбутніх фахівців-правоохоронців у рамках вивчення навчальної дисципліни «Комунікативні технології у правоохоронній діяльності», започаткований професором кафедри педагогіки та гуманітарних дисциплін доктором педагогічних наук, професором Вікторією Аніщенко.

Під час проведення семінару здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня продемонстрували вміння працювати з науковими джерелами, навички написання наукових доповідей та візуалізації інформаційно-аналітичних промов. Крім того, розглянули низку цікавих проблемних питань, а саме: сутність міжособистісних комунікацій правоохоронців, важливі аспекти та шляхи формування комунікативної компетентності майбутніх фахівців правоохоронної сфери, напрями розвитку особистісних та професійно важливих якостей правоохоронців, у тому числі пенітенціаріїв (емпатійності, сензитивності, толерантності, психоемоційної стійкості та ін.). Особливу увагу під час опрацювання практико-орієнтованих кейсів було приділено етиці ділового спілкування персоналу правоохоронних органів та новим вимогам формування професійного середовища із врахуванням принципу безбар’єрності. 

Аналіз результатів проведення циклу тренінгів довів успішність майбутніх правоохоронців в опануванні знань, набутті професійних компетенцій у сфері ділового спілкування та готовності до вирішення службових, службово-професійних завдань, пов’язаних з необхідністю обрання алгоритмів і технологій побудови комунікативних процесів з різними категоріями осіб (правопорушниками, злочинцями, військовополоненими, представниками різних державних інституцій, громадських організацій та ін.).