Участь у Всеукраїнській науково-дискусійній платформі

Всеукраїнська науково-дискусійна платформа «Виклики толерантності в умовах російської воєнної агресії» з нагоди Міжнародного дня толерантності відбулася 16 листопада на базі Донецького державного університету внутрішніх справ.

Від Пенітенціарної академії України в заході взяли участь професор кафедри педагогіки та гуманітарних дисциплін доктор педагогічних наук, професор Вікторія Аніщенко і професор кафедри економіки та соціальних дисциплін доктор філософських наук, професор Наталія Доній.

Вікторія Аніщенко виступила з науковою доповіддю на тему «Гуманітаризація процесу формування професійної компетентності фахівця-правоохоронця». Вона наголосила, що нині професійна освіта набуває гуманітаризації: оновлюються освітні програми підготовки майбутніх фахівців-правоохоронців, програми навчальних дисциплін наповнюються новою тематикою і тренінговими заняттями.

Кафедра педагогіки та гуманітарних наук ПАУ започаткувала інтерактивні навчальні заняття, спрямовані на формування духовних і культурних цінностей фахівців-правоохоронців, розвиток лідерського потенціалу, креативного мислення, толерантного і шанобливого ставлення до різних категорій осіб, з якими треба вміти створювати професійні комунікативні процеси.