Всесвітній день філософії

Всесвітній день філософії відзначають щороку, у третій четвер листопада, за ініціативи ЮНЕСКО з 2002 року. Щоб привернути увагу до важливості філософії для розвитку людства, ЮНЕСКО закликає уряди, державні установи, неурядові організації, університети та інших своїх партнерів організувати в цей день різноманітні заходи і присвятити їх головній темі Всесвітнього дня філософії – спільному вільному роздуму про нагальні проблеми сучасності. 

Здобувачі вищої освіти 2 курсу спеціальності «Психологія» спільно з професором кафедри економіки та соціальних дисциплін доктором філософських наук Наталією Доній долучилися до відзначення Всесвітнього дня філософії та провели конференцію ідей «Філософія – практика повсякденного життя».

Головною лінією ідей, винесених на обговорення, стала позиція генеральної директорки ЮНЕСКО Одре Азуле у цьогорічному посланні з нагоди Всесвітнього дня філософії: «Щоб побудувати більш досконалий світ, щоб продовжити рухатися в напрямку до ідеалу світу нашої мрії, ми маємо усвідомлювати важливість застосування філософського підходу, тобто є необхідність, абстрагуючись від криз, що примушують трястися наш світ, поставити під сумнів здобутки нашого світу, задатися питанням про його найбільш суттєві недоліки. Тому філософія грає найважливішу роль, коли йдеться про визначення етично правильних принципів, якими має керуватися людство».

Під час проведення конференції ідей здобувачі вищої освіти представили презентації, в яких висвітлили своє бачення актуальних філософських світоглядних тем.