Профілактика суїцидальної поведінки

Про цінність життя та правила безпеки в соцмережах говорили зі здобувачами вищої освіти Пенітенціарної академії України на лекції «Профілактика суїцидальної поведінки серед молоді».

Нині, в період повномасштабної війни та цифрової небезпеки, інформаційна гігієна є особливо важливим аспектом життя кожного українця, особливо це стосується нашої молоді. Адже лише один клік відділяє від пізнавального й цікавого контенту до загрозливого й неприйнятного.

Під час виховної бесіди з молоддю ПАУ торкнулися важливості розмов про власні переживання, довірливого спілкування з близькими та уважного ставлення до людей довкола.

На лекції також обговорили небезпеку соціальних мереж, інтернет-челенджів та «груп смерті», до яких особливо активно залучають учнівську та студентську молодь віком від 14 до 24 років. Присутні переглянули короткометражний відеоролик «Формування безпечної поведінки дитини в соціальних мережах» та аналіз програми журналістських розслідувань «Синій кит – смерть у соціальних мережах».

Пам’ятайте: жодна проблема не вартує безцінного життя! Кожен, хто помітить небезпечну поведінку або виявить контент, який може загрожувати життю та безпеці інших, має змогу звернутися зі скаргою до служби технічного обслуговування та контролю Департаменту кіберполіції Національної поліції України:
Тел.: 0800505170
E-mail: callcenter@cyberpolice.gov.ua