Тренінг для молодіжних команд в Чернігові

UPSHIFT – це масштабна програма від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яка діє в 40 країнах світу. Програма націлена на навчання молоді за методологією Human-Centered Design, що надає менторську підтримку та ресурси, аби учасники могли реалізувати свої ідеї для створення власних проєктів. У Київській та Чернігівській областях ця програма реалізується громадською організацією «Агенція локальних ініціатив». Крім Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), програму підтримує уряд Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW.

У Чернігівській області відбувся перший у цьому році навчальний тренінг для молодіжних команд з 26 по 29 жовтня. Команди, які пройшли до етапу офлайн-навчання, опрацьовували обрану проблематику за спеціальною методологією і наприкінці заходу створили повноцінний проєкт, який буде реалізовуватися протягом трьох місяців у Чернігові. Цей проєкт фінансуватиметься за допомогою гранту й отримуватиме менторський супровід.

Команда «Сімаргл» представила пілотний проєкт Історичного клубу для молоді Чернігова, що має об’єднати молодь міста, яка цікавиться історією. До складу команди входили і представники Пенітенціарної академії України: Олександр Ворушило, Юлія Федорова, Тетяна Шарудило.