Радіодиктант-2023 в Пенітенціарній академії України

Сьогодні Всеукраїнський радіодиктант національної єдності об’єднав мільйони українців в усьому світі.

«Дороги України» — саме таку назву мав диктант 2023 року, який сьогодні писали в Україні, за її межами та в стінах Пенітенціарної академії України.

Щойно завершився диктант, і вся зала ПАУ, загомоніла, обговорюючи глибинний зміст, крапки, коми, тире та правильність написання того чи іншого слова.

Захід в Академії організувала доцент кафедри педагогіки та гуманітарних дисциплін кандидат педагогічних наук, доцент Зінаїда ШУМЕЙКО. Після написання диктанту викладачка поділилась своїми думками:

«Щорічне свято української мови – це гімн грамотності й освіті, що єднає всіх українців у прагненні вдосконалювати та пізнавати сучасне українське слово. З точки зору викладача, диктант не був занадто складним, але текст дуже близький серцю кожного з присутніх в аудиторії. Здобувачі вищої освіти та викладачі Академії як зачаровані слухали голос Олексія Гнатковського та зосереджено писали 23-тій диктант. Всі розуміли, що майбутнє нації за освітою, і написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності – це ще один крок до Перемоги».

Ті, хто не встигли приєднатися на 11:00, зможуть до вечора написати Радіодиктант по запису на YouTube.

Перевірити свій текст на помилки можна буде вже у понеділок 30 жовтня об 11:00 на сайті Українського радіо та Суспільного Культура.
А ми нагадуємо, що ви можете не лише перевірити свої знання власноруч, а й надіслати свій текст для перевірки:

  • лист з текстом поштою на адресу: Київ 1001, Хрещатик, 26 (гриф дати написання має бути не пізнішим за 29 жовтня);
  • фото чи скан тексту на електронну пошту (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf): rd@ukr.radio та rd@suspilne.media до 11: 00 30 жовтня.

Після перевірки всіх робіт оголосять переможців, які зробили найменшу кількість помилок в тексті.

Щиро віримо, що серед переможців будуть й представники Академії.