Тренінг “Протидія торгівлі людьми в Україні”

Торгівля людьми — одне з найстрашніших порушень прав людини у світі. В умовах війни ця тема набуває особливої актуальності.

«Протидія торгівлі людьми в Україні. Національний механізм взаємодії суб’єктів» – таку назву мав тренінг, що відбувся в м. Чернівці з 9 по 12 жовтня. Організатор заходу – ГО «Регіональне об’єднання молоді». У тренінгу взяли участь представники громадських організацій, ЗМІ, правоохоронних органів, закладів освіти, молодіжних рад. Пенітенціарну академію України на заході представив здобувач вищої освіти 4 курсу Олександр Ворушило.

Тренінг мав на меті підвищити спроможність учасників ефективно протидіяти торгівлі людьми, розвинути компетенції у запобіганні цим злочинам, налагодити координацію зусиль різних структур у процесі протидії торгівлі людьми.

Під час навчання розглянули такі важливі теми: ситуація щодо торгівлі людьми в Україні та світі, основні причини й наслідки торгівлі людьми, вразливість населення в умовах війни, національне та міжнародне законодавство щодо протидії торгівлі людьми, торгівля людьми в контексті трудової міграції, особливості надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми, діти як специфічна категорія постраждалих від торгівлі людьми, національний механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми. Також учасники виконали багато корисних практичних завдань.

Захід проведено в рамках проєкту «Розбудова миру та подолання конфліктів в Україні – Крок вперед» за фінансової підтримки Institut für Auslandsbeziehungen (IFA) з використанням ресурсів Міністерства закордонних справ Німеччини.