Тренінг з питань протидії торгівлі людьми

Європейський день боротьби з торгівлею людьми щороку відзначається 18 жовтня. В цей день привертається увага до проблеми торгівлі людьми, необхідності об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідування злочинців, надання допомоги постраждалим особам.

Зважаючи на важливість розгляду цієї тематики в нашій країні, зі студентами 1 курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність» груп 113 та 114 у межах вивчення навчальної дисципліни «Деонтологічні основи правоохоронної діяльності» під керівництвом доктора педагогічних наук, професора, професора кафедри педагогіки та гуманітарних дисциплін Вікторії Аніщенко 18 жовтня проведені практичні заняття у формі тренінгу на тему «Деонтологічні принципи в роботі правоохоронних органів у сфері протидії торгівлі людьми».

Під час тренінгу відбулося активне обговорення питань законодавства у сфері запобігання торгівлі людьми, правил убезпечення себе від торгівлі людьми у своїй країні та під час виїзду за кордон, а також вирішення ситуаційних вправ щодо обрання алгоритму спілкування правоохоронців з особами, які стали жертвами торгівлі людьми.