Фінальний етап Міжнародного стажування

Ефективне запобігання та протидія корупції забезпечує злагоджена роботи всіх державних органів. Першочерговим завданням в антикорупційній діяльності має стати забезпечення прозорості публічної служби. А генератором прогресу у справі формування майбутньої доброчесності публічних службовців, безперечно, може бути молодь.

Саме з метою популяризації серед молоді доброчесної публічної служби в Києві відбувся фінальний етап Міжнародного стажування для студентів UP на тему «Доброчесна публічна служба: міф чи реальність?». На цей захід були запрошені учасники Національного конкурсу юридичного есе UP 2023, які у своїх роботах розмірковували над питаннями доброчесності й антикорупції у публічній службі.

Конкурс, до якого приєдналася активна молодь України, тривав з травня по жовтень. До фінального етапу потрапили 5 кращих команд, серед яких – команда юридичної клініки «Equilibrium» Пенітенціарної академії України у складі керівника команди Антона Сікуна й учасників – Марії Єрофєєвої та Олександра Ворушила.

П’ять команд фіналістів презентували свої напрацювання за літо та розв’язували кейс із ситуаційною задачею. Учасники мали можливість пройти пробне тестування на знання законодавства для вступу на державну службу в центрі тестування Національного агентства України з питань державної служби, де показали гарний результат.