Круглий стіл щодо оцінки ризиків вчинення повторних злочинів

Круглий стіл «Оцінка ризиків вчинення повторних кримінальних правопорушень засудженими до позбавлення волі та індивідуальне планування роботи з ними» відбувся 16 жовтня для студентів та слухачів 241 навчальної групи, які здобувають перший (бакалаврський) рівень вищої освіти за спеціальністю «Правоохоронна діяльність».

Захід організувала і провела кафедра педагогіки та гуманітарних дисциплін за участі начальника кафедри Наталії Разумейко, професора кафедри Вікторії Аніщенко, доцентів кафедри Станіслава Чебоненка та Анатолія Педорича, декана факультету заочного навчання та навчання за кошти фізичних, юридичних осіб Сергія Єрмака.

Метою круглого столу стало обговорення  актуальних проблем, пов’язаних з оцінкою ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення засудженими та складання індивідуальної програми соціально-виховної роботи з ними з урахуванням гендерних та вікових особливостей.

Модераторами заходу виступили Станіслав Чебоненко та Вікторія Аніщенко, які запропонували учасникам обговорити проблемні питання, пов’язані із застосуванням міжнародних та вітчизняних інструментів для визначення криміногенних потреб засуджених, що впливають на ризик вчинення ними повторних кримінальних правопорушень.

Спікери круглого столу – студенти 242 навчальної групи Катерина Марковська та Наталія Ладоня – підготували виступи й зосередили увагу учасників на методах збору інформації, перегляді оцінки ризиків та складанні індивідуальної програми соціально-виховної роботи із засудженим з урахуванням гендерних та вікових особливостей.

Дистанційний формат круглого столу не завадив учасникам заходу дискутувати на запропоновані теми, висловити власну точку зору на проблему, взяти участь у тренінгу.