Семінар до Всесвітнього дня психічного здоров’я

Науково-практичний семінар «Детермінанти забезпечення психічного здоров’я особистості в умовах невизначеності» для курсантів і студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю «Психологія» Академії ДПтС відбувся 10 жовтня. Захід з нагоди Всесвітнього дня психічного здоров’я, що відзначається в Україні з 1992 року, організувала і провела кафедра психології за участю кандидата психологічних наук, доцента Оксани Мірошниченко, кандидата психологічних наук Тетяни Кухар, доцента кафедри кандидата педагогічних наук, доцента Юлії Шарапової, декана факультету заочного навчання та навчання за кошти фізичних, юридичних осіб, кандидата педагогічних наук, доцента Сергія Єрмака.

Провідним спікером виступила психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників Чернігівської міської ради, сертифікований тренер Міжнародної асоціації Step by step Ілона Гусєва.

Семінар мав на меті привернення уваги до проблем психічного здоров’я, поширення інформації про ефективні методи профілактики, соціальної адаптації, запобігання  психічним відхиленням, ознайомлення з навичками саморегуляції та самоконтролю.

За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я, психічне здоров’я – це стан добробуту, коли кожна людина може реалізувати власний потенціал, впоратися з життєвими стресами, плідно працювати, робити внесок у життя спільноти.

Психологічно здорова людина почувається гармонійно, має певний резерв сил для подолання труднощів і достатній рівень продуктивності в повсякденному житті. 

Нині психічному здоров’ю українців завдані важкі удари через війну. Стан постійної невизначеності вимагає від кожного з нас здобувати навички та вміння долати стресові ситуації, підвищити свою емоційну стійкість, знайти способи подолання стресу, щоб вижити й вистояти.