Заняття з безпеки в інтернеті

Нині ми не уявляємо життя і діяльності без інтернету, тому дуже важливо знати якомога більше про безпеку в інтернет-просторі.

«Основи кібербезпеки: поняття, види, безпека від шахрайства в інтернет-просторі» – тема практичних занять і виховних годин, які для здобувачів вищої освіти Академії провів сектор виховної роботи відділу кадрового забезпечення та виховної роботи спільно з головою Наукового товариства Іриною Борко. Під час занять розповіли про типові випадки шахрайств (розсилка смс, телефонні дзвінки, поширення фейків, сайтів, сторінок у соцмережах) та як потрібно діяти, щоб не потрапити на гачок шахраїв.

Також про протидію шахрайствам говорили з викладачами, курсантами і студентами Академії Державної пенітенціарної служби представники Департаменту кіберполіції Національної поліції України, які 4 жовтня завітали з лекцією до Академії. Під час зустрічі інспектори відділу протидії кіберзлочинам у Чернігівській області Тетяна Беркій та Владислав Тимошенко ознайомили учасників з видами шахрайських схем, розповіли про політику соцмереж та про функції каналу і ботів. Завдяки каналу і створеному боту для протидії кіберзлочинам кіберполіція перевіряє та блокує ресурси, які поширюють фейки і пропаганду, систематично надає онлайн-завдання підписникам для боротьби в кіберсередовищі, створює інструкції для протидії кіберзлочинцям.

Отримати консультацію спеціалістів можна у за номером телефону 0800505170, або надіславши листа на електронну поштову скриньку callcenter@cyberpolice.gov.ua.