Науково-практичний семінар до 45-ої річниці Академії

З нагоди відзначення 45-річчя Академії Державної пенітенціарної служби та з метою співпраці представників органів державної влади й закладів вищої освіти 15 вересня відбувся науково-практичний семінар «Модельна пенітенціарна установа: від концепції до реалізації». Організатор заходу – Інститут професійного розвитку Академії Державної пенітенціарної служби. Співорганізатори (партнери) – Міністерство юстиції України, Департамент з питань виконання кримінальних покарань. Захід спрямований на реалізацію Стратегії реформування пенітенціарної системи на період до 2026 року.

Відкрив науково-практичний семінар та виступив з вітальним словом перший заступник начальника Департаменту з питань виконання кримінальних покарань полковник внутрішньої служби Віктор Кошинець.

Під час активних дискусій доповідачі порушили актуальні питання створення та діяльності модельної пенітенціарної установи, розглянули інноваційні підходи стосовно добору та навчання персоналу, акцентували увагу на організації безпеки в модельній пенітенціарній установі, обговорили соціально-виховну та психологічну роботу із засудженими.

Варто зазначити, що до створення модельної пенітенціарної установи залучені проєкти міжнародної технічної допомоги, зокрема проєкт «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).