ХІ Літня школа «Конституціоналізм і верховенство права»

Війна доводить, що демократія має свої переваги навіть за надскладних обставин. Розуміння молодим поколінням основних цінностей та механізмів демократії та верховенства права є важливим для подальшого розвитку України як цивілізованої та правової держави.

Саме таким суперечливим і нагальним питанням, як вплив війни на зміст актуальних проблем конституційного права, людських прав, правовладдя, конституційної юстиції, а також європейської конституційної традиції, була присвячена ХІ Літня школа для студентів та аспірантів «Конституціоналізм і верховенство права в екстремальних умовах: влада, суспільство, демократія», яка відбулася 6–13 серпня в селі Поляна Закарпатської області.

Захід було проведено в рамках реалізації проєкту Програми підтримки ОБСЄ для України. Академію Державної пенітенціарної служби на Літній школі представила голова Наукового товариства Ірина Борко.

Учасники Літньої школи розглядали актуальні питання конституційного права, слухали лекції від викладачів, серед яких були судді Конституційного та Верховного Суду України, активно обговорювали такі важливі філософські теми, як «Дія справедливості», «Закон і людські права». Наприкінці заходу здобувачі вищої освіти взяли участь у змодельованому засіданні Конституційного Суду України, представивши різних учасників засідання.