Робоча зустріч щодо підвищення кваліфікації працівників пробації

Робоча зустріч між завідувачем кафедри підвищення кваліфікації працівників пробації Інституту професійного розвитку Академії Державної пенітенціарної служби Крістіною Сіренко та начальником філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області Євгенієм Скалюном і її представниками з Чернігівського, Новозаводського та Деснянського районних відділів відбулася 2 серпня 2023 року. 

Головною метою заходу стало впровадження ефективної, гнучкої системи підвищення кваліфікації працівників пробації, вдосконалення знань, умінь і навичок, що сприятимуть їх професійному розвитку. 

Під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо форм, напрямів та методів співпраці між науково-педагогічними працівниками кафедри підвищення кваліфікації працівників пробації Інституту професійного розвитку і філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області. Крім того, визначили основні напрямки спільних заходів, зокрема, волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією. 

Також обговорено питання щодо необхідності практичної підготовки до реалізації пробаційних програм, що мають на меті корекцію поведінки, яка суперечить прийнятим у суспільстві нормам, а також формування соціально сприятливих змін особистості.

Загалом пробація – прогресивний підхід до виконання покарань, який не передбачає позбавлення волі. Натомість, такий підхід допомагає правопорушникам адаптуватися до життя в навколишньому оточенні та виправити свою поведінку. Варто зазначити, що пробація важлива для держави і суспільства, оскільки обходиться в 10 разів дешевше, ніж ув’язнення. До того ж, суспільство позитивно впливає на процес відновлення особистості засудженого, водночас зберігаючи сімейні стосунки, роботу та житло.