Відкриття aWARe Zone Youth Hub

Все більшої популярності серед активної молоді набирають молодіжні хаби. Одним з таких хабів є aWARe Zone Youth Hub, відкриття якого відбулося 15 липня в м.Київ. Основною метою хабу є виховати та підтримати майбутні покоління, що розбудовуватимуть нашу державу. Це комплексна програма з підтримки молоді від Українського центру міжнародних відносин.

Простір допомагає громадським організаціям з наданням психологічної та юридичної підтримки, надає безкоштовний простір для проведення молодіжних заходів, тренінгів та фінансову підтримку для реалізації  ініціатив молоді.

У рамках програми надається підтримка для розвитку молодіжних стартапів, інституційна підтримка для розвитку релокованих організацій та переселенців, а також юридичні та психологічні консультації для молодих ветеранів.

На відкриття були запрошені курсанти Академії Державної пенітенціарної служби Юлія Федорова та Олександр Ворушило.

У заході взяли участь спікери: James Hope – USAID Mission Director to Ukraine, Christian Danielsson – Державний секретар міністра у справах ЄС (Швеція), Андрій Чесноков – заступник міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції, Володимир Бондаренко – секретар Київської міської ради.

Програма реалізовується за підтримки: The German Marshall Fund of the United States (GMF), Black Sea Trust for Regional Cooperation (BST), Агенції з міжнародного розвитку США (USAID), European Committee of the Regions та американської організації «Ukraine Focus».

Подібні програми дають можливість молоді України розвиватися та ефективніше розбудовувати своє майбутнє, що особливо важливо в важкий час війни.