Перемога в міжнародному конкурсі студентських наукових робіт

28 квітня було оголошено результати міжнародного конкурсу студентських наукових робіт на здобуття пам’ятних медалей видатних професорів кафедри кримінального права «Кримінально-правові рефлексії на актуальні виклики сьогодення», що проходив на базі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Перемогу в номінації на пам’ятну медаль імені В. В. Сташиса отримала наукова робота курсантки 3-го курсу юридичного факультету Ірини Борко під керівництвом старшого викладача кафедри кримінального, кримінально-виконавчого права та кримінології Максима Пузиревського на тему «Впровадження інституту кримінальних правопорушень проти безпеки цифрового та інформаційного середовищ як складова успішної цифровізації».

Про хід проведення конкурсу, різноманітність робіт та їх оцінювання розповіла голова журі, доцентка кафедри кримінального права Алеся Горностай. Результати заходу оголосив завідувач кафедри кримінального права Юрій Пономаренко.

Тематика наукових робіт була достатньо широка, але найбільшу увагу студентська молодь приділяє виробленню пропозицій щодо вирішення проблем в умовах дії воєнного стану, вдосконаленню кримінального законодавства з початком повномасштабної агресії росії проти України та аналізу положень проєкту Кримінального кодексу України. Також коло наукових інтересів студентів охоплюють сучасні зміни в науці і техніці, окремого значення набувають проблеми використання штучного інтелекту у кримінальному праві.