Всеукраїнський молодіжний форум НАТО

4 жовтня 2018 року у місті Києві курсант 4-го курсу юридичного факультету Чайка Владислав взяв участь у Всеукраїнському молодіжному форумі НАТО, присвяченому перспективі входженню України до Альянсу.

У заході взяли участь Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, директор Центру інформації і документації НАТО в Україні Барбора Маронкова, заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський, заступник директора Центру інформації та документації НАТО в Україні Вікторія Ціємініте та понад 90 осіб з-поміж представників інститутів громадянського суспільства, що працюють з молоддю, молодіжних центрів, студентського самоврядування, активної молоді.

Ціль проведення Форуму полягала у можливості розпочати систематичний процес поширення достовірної інформації про мету діяльності НАТО серед української молоді. Завданням заходу також є формування мережі організацій та підготовка лідерів, які можуть реалізовувати подібні заходи й у своїх регіонах, що, у свою чергу,допоможе поширити інформацію серед молодих людей.

Під час Форуму відбулась презентація про завдання, цінності діяльності та напрями роботи НАТО. Було обговорено сучасні світові загрози у сфері інформаційної безпеки та відносини між Україною та Альянсом, перспективи та досягнення.

Окрема увага зверталася на подальші тренди української зовнішньої політики, зокрема з питань протидії російської агресії та де окупації Криму.

 

Кафедра теорії держави і права,

конституційного права