Зустріч із письменником Сергієм Дзюбою

Патріотичне виховання – один з найважливіших напрямів у вихованні молоді, а особливо під час повномасштабної війни. Саме тема війни була основною під час зустрічі 26 вересня в читальній залі наукової бібліотеки ПАУ з письменником Сергієм Дзюбою, одним з авторів книги «Чернігів у вогні».

Варто додати, що Сергій Вікторович Дзюба ― головний редактор Чернігівської обласної газети «Чернігівщина», перекладач, громадський діяч, науковець, літературознавець, літературний критик, композитор, кіносценарист. Він є автором 120 книг, перекладених ста мовами і надрукованих у 80 країнах.

На заході була презентована третя книга серії «Чернігів у вогні». Це продовження першої та другої книг, які набули великого резонансу в суспільстві, перевидавалися і були визнані «Кращою книгою року» на різних конкурсах. Автори книжки відзначені високими міжнародними нагородами.

Перша книга була написана одразу після звільнення Чернігівщини. Сергій Дзюба розповів учасникам заходу про пережиті ним події під час облоги Чернігова. А також познайомив з героями книги: захисниками Чернігова, які тепер воюють на інших ділянках фронту; медиками, які під безперервним вогнем рятували життя чернігівців і бійців; волонтерами, які, ризикуючи власним життям, доставляли в місто медикаменти і харчі, вивозили змучених блокадою містян.

Під час зустрічі прозвучали пісні на слова Сергія Дзюби: «Закінчиться війна», «Здрастуйте, рідні».

Модератор зустрічі – в. о. директора наукової бібліотеки Інна Аліференко привітала Сергія Дзюбу з ювілеєм, який нещодавно відсвяткував письменник.

Сергій Дзюба подарував науковій бібліотеці ПАУ другу і третю книги серії «Чернігів у вогні» з дарчими написами.