Підсумки чемпіонату м.Чернігова з дворового футболу 8х8

Святкове підбиття підсумків чемпіонату м. Чернігова з дворового футболу 8х8 сезону «Весна-Осінь 2020» відбулось 24 жовтня на території гостинного спортивного комплексу «Чернігів-Арена».

За традицією останній матч – це фінальний матч розіграшу Кубка. Перед фіналом була проведена церемонія нагородження команд призерів чемпіонату, де молода команда Академії ДПтС посіла почесне четверте місце, а гравець нашої збірної Микола Яценко був визнаний кращим бомбардиром сезону, загалом забивши у ворота суперників 53 голи, за що і отримав пам’ятну статуетку та подарунок особисто від віцепрезидента Асоціації дворового футболу.

48 команд у цьому році взяло участь у розіграші Кубку, а до фінального поєдинку дістались лише дві найсильніші команди – «Газ-Мяс» та Академія Державної пенітенціарної служби.

Матч видався дійсно вартий фіналу. Обидві команди всю гру провели на зустрічних курсах, від надійного захисту до швидких контратак. Малочисельна армія вболівальників аплодувала самовідданості кожного гравця на футбольному полі. Перший тайм залишив ворота обох голкіперів «сухими». У другій половині зустрічі примхлива фортуна довго вибирала, на чию сторону пристати і тільки на 37 хвилині усміхнулась кращому бомбардиру команди Академії – Яценку Миколі.

Але фінал є фінал, утримати рахунок молодим пенітенціаріям не вдалося. За три хвилини до закінчення гри футболісти команди «Газ-Мяс» відігрались, перевівши долю матчу до післяматчевих пенальті. Хто грав у футбол, той знає, що пенальті це не тільки екзамен на техніку гравців і воротарів, а в левовій частці боротьба людської психології з самим собою. Багаторічний досвід гравців з команди «Газ-Мяс» повинен був надати їм у цьому перевагу, але впевнена гра голкіпера Академії ДПтС Антона Ткачука не дозволила це довести. У підсумку пенальті 4:2 на користь наших футболістів.

Володарем Кубку з футболу 8х8 сезону 2020 стала команда Академії Державної пенітенціарної служби. Вітаємо наших чемпіонів і всіх тих, хто впродовж року грав разом з нами в улюблену мільйонами гру – футбол!

Гравці збірної команди Академії щиро вдячні всім, хто допомагав створити це маленьке диво – «перемогу». Хто з розумінням ставився на службі, хто готував до кожної гри футбольну форму та м’ячі, хто надавав медичну допомогу під час гри та за межами футбольних полів, хто зігрівав нас гарячим чаєм у перерві між таймами, хто відстоював нашу думку в Асоціації дворового футболу Чернігова, хто подавав, моніторив та контролював всю інформацію на сайтах міста, області, країни, хто незважаючи на примхи природи постійно вболівав за нас з трибун. ДЯКУЄМО!!!

Вітаємо Академію ДПтС із вдалим завершенням футбольного року! До зустрічі в наступному сезоні «Весна-Осінь-2021»! Футзал начувайся – ми вже йдемо!!!