Урочистий випуск Академії ДПтС –  2017

30 червня 2017 року на Красній площі міста Чернігова відбувся другий випуск молодих фахівців Академії Державної пенітенціарної служби. Парад випускників приймав ректор Академії ДПтС полковник внутрішньої служби Олексій Тогочинський.

На урочистий  захід прибули  заступник Міністра юстиції Денис Чернишов, заступник  Міністра освіти і науки Роман Греба,  народний депутат Олександр Кодола, Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч.

Дипломи державного зразка вручили  324 випускникам, 171 отримав спеціальне звання «лейтенант внутрішньої служби». А 20 курсантам поважні гості вручили дипломи з відзнакою.

З напутнім словом до випускників звернувся Голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч. Зокрема він зазначив: “Ви отримали довгоочікувані дипломи, більшість з вас отримали погони. Ви не тільки отримали вищу освіту, ви отримали перше в житті звання – лейтенант. Навчання і юність закінчились. Бажаю, щоб на життєвому шляху ви гідно пройшли всі випробування”.

До курсантів звернувся заступник Міністра юстиції Денис Чернишов: “На вас покладено велику місію захисту суспільства і перебудови мислення тих, хто потрапив за ґрати. І хто буде працювати в цивільних закладах, також вітаю вас і дуже прошу нести ті паростки, які заклали у вас ваші викладачі”.

Заступник Міністра освіти і науки Роман Греба привітав випускників такими словами: “Я бачу ваше натхнення і вірю, що ви зможете все, ви зможете гідно вступити в це життєве море і ви своєю енергією зміните Україну”.

Розділити незабутні миті з випускниками прийшли також їхні рідні та близькі. Привітала випускників та подякувала керівництву і викладачам Академії від імені батьків мати випускника Тетяна Прохоренко.

Випускники вшанували пам’ять загиблих за свободу і незалежність України, поклавши квіти до Братської могили, Меморіальної дошки загиблим в зоні АТО та героям Небесної сотні.

Синхронність рухів та  злагодженість дій  продемонстрували  курсанти  у виконанні  стройових вправ плац-параду. Наприкінці свята молодих фахівців, курсантів, колектив Академії ДПтС та всіх гостей благословив військовий капелан, настоятель церкви Святих мучеників Чернігівського князя Михаіла і боярина Федора протоієрей Олег.

Урочистим маршем молоді лейтенанти рушили у самостійне життя, весело підкидаючи угору  пригорщі монет. Фінальним акордом стало фотографування з почесними гостями.

Несподіванкою стало те, що після урочистого випуску  курсант-випускник Максим Швець освідчився курсанту Ірині Жидок та зробив їй пропозицію, вона дала свою згоду, а родичі майбутнього подружжя подарували їм ікони.